THE EMERALD FILES

And What about Finance? 5 Ideas for June 23 2015

- DE Nikkei steeg door naar een nieuw 15 jarig hoogtepunt. Hoera. Of was het Griekenland? Kortom alle shorters werden verkeerd gezet en net voor het kwartaaleinde spoten Europese beursindexen gisteren de lucht in. Ook Wall Street steeg, zij het niet zo fluks. De EUR/USD plopt natuurlijk lager naar 1.1261 en de USD/JPY naar 123.65. Goud op 1185 USD/oz en Brent op 63.20 USD/vat.
- VOLGT iemand de shekel? Gisteren sprong de Israelische munt (zie USDILS) de lucht in nadat de lokale centrale bank verklaarde dat er geen verdere renteverlaging meer komt (die staat al op nul) in de vorm van een Quantitaive Easing programma.
- MAAR veel interesanter is wat er met de cacoamarkt gebeurd. En waar is die markt... Jawel in Amsterdam.  Daar wordt de prijs 'gesqueezed'. Omdat Ghana niet klaar is met de oogst en boze klanten boze telefoontjes plegen. Ze kunnen immers geen pralines maken. Euhhh... bonbons zoals ze hier zeggen. Die dingen hadden hier in januari/februari moeten zijn... 700.000 ton blijft achterwege. Dus wat gebeurt er met de prijs? Precies... Die stijgt.
- VOOR cocaoklachten kan U naar Ascot bellen - twee man groot tegenover het Rijksmuseum. In Rotterdam kan U zich altijd wenden tot Cocaonect en mijn vriend Arjen aldaar.
- DE stijging van landbouwfutures zet zich door.
- TOCH ook even vermelden: Europese beurzen schoten het zwerk in en de rente op overheidspapier van de mediterane landen - die aan een spurtje naar omhoog bezig waren - daalde opnieuw. De spread tussen Bunds en ander zuidelijk papier komt weer helemaal naar beneden.
- OPGELET: in de Financial Times lezen we een verwarrend bericht dat Griekenland de verkeerde papieren naar Brussle heeft gestuurd. Is een akkoord voorbarig dan. Na de euforie zien we zonder twijfel wat fall out. GREK ging wat te snel toch?
- VOLGT iemand nog de koers van Facebook (FB)? Nou, beste vrienden... de marktwaarde van FB is nu groter dan deze van Walmart. Om en bij de 250 miljard USD. Te gek...