THE EMERALD FILES

And What about Finance? 5 Ideas for June 17 2015

- HET zal kort zijn vandaag. Wegens drukdrukdruk. Het goede nieuws is dta we nog eens een 'up'dag zagen op WallStreet. Maar de Nikkei kan alvast niet volgen en verloor 0.2%deze ochtend. Brent zien we op 63.75 USD, goud op 1.180 USD, de EUR/USD op 1.1250 en de USD/JPY op 123.50. En er sdtaat een FOMC meeting van de FED op de agenda. Snel naar Washington. De VXX - of de volatiliteits ETF - is stijgende.
- BANKAANDELEN blijven het goed doen in de VS. Hallo ING.
- GRIEKSE rente (GREK is de ETF voor aandelen) op 2-jaarsoverheidspapier staat nu op 29.90%. Da's lekker. Maar we zien ook dat het verschil tussen rente op Frans overheidspapier en Duitse Bunds wijder wordt. Deze spreidstand is een laag risico gokje op Grexit. De Grieken hebben nog een weekje en een half om de gebundelde schuld terug te betalen aan het IMF. Wedden dat ze dit weekend weer orn de tafel zitten? Dat GREK vehikel is interessant mocht Grexit afgewend worden. Er zitten 21 Griekse aandelen in. Het grootste is Coca Cola HBC (21%) en dan zijn er de financials (25%)...
- DE Russen verlaagden hun rentevoeten met 1% gisteren.
- CHINESE aandelen gingen voor de derde opeenvolgfende dag lager. Is de daling ingezet? Putten die handel.
Exact drie jaar geleden vormde de aardgasfuture in de VS een klassieke omgekeerde hoofd - schouder - hoofdpatroon om vervolgens met 89% te stijgen. Hetzelfde fenomeen lijkt opnieuw in de maak. Zullen we het nog een keertje overdoen?
- ELK jaar worden er 140 miljoen mensen geboren en sterven er 57 miljoen. we zijn met 7 miljard. Schol.