THE EMERALD FILES

And What about Finance? 5 Ideas for June 3 2015

- BLATTEREN doorheen het economisch nieuws van vannacht, leert ons weinig nieuws. Wall Street ging wat lager. We zien dat de euro verstevigt. Een EUR/USD staat op 1.1170, USD/JPY op 123.80, goud met 1193 USD/oz en brent op 65.15. Dit is geen goed nieuws voor beurzen voor heden. Het is wachten op het vallen der duiven of zoals Sybren VDH ons leert: op de werkloosheidscijfers in de VS aankomende vrijdag.
- ALS het op leiderschap aankomt wat Europese beursindexen betreft dan komen we natuurlijk uit bij de DAX. Sinds 17 oktober 2014 steeg de DAX met 32%. Voorwaar een keurige prestatie in deze renteloze wereld. Maarrrr... het is duidelijk dat de fut er een beetje uit is. TA'ers tekenen dan een oplopende wig (of 'wedge') en we merken dat de indexnoteringen steeds lager gaan. Ontsporing... verslapping ... Het vet lijkt van de soep.
- ER is duidelijk consolidatie aan de gang. Trends zijn gestopt. Zowel in deviezen, rentes, grondstoffen en wat meer. Het is nu meanderen. traagjes stromen naar nergens. Als we dan toch nog een trend herkennen is het de USD/JPY waar de Japanse munt blijft verzwakken. Wat dan weer positief nieuws is voor de Nikkei. Maar verder lijkt er ene spannend getouwtrek aan de gang te zijn tussen 'bulls' en 'bears'. Het heen en weer schuiven tussen deze twee partijen gebeurt op een kleine oppervlakte. De bandbreedte bijvoorbeeld tussen hoogste en laagste punt van de Dow Jones bijvoorbeeld, bedraagt dit jaar 6.68%. Heel nauw en strak. Dikwijls eindigt dit in vreugde of in tranen, maar het zal zeker hard gaan. Timing wordt nu alles.
- EEN manier om die timing aan te scherpen is door gebruik te maken van advance/decline indicatoren. Hoe verhoudt zich het aantal stijgers tegenover het aantal dalers tijdens 1 sessie. En onder welk volume gebeurt dit. De McClellan indicatoren zijn hier alvast een goede start.
- EN hoe gaat het nog met China? Donderdag verloor de Shanghai Composite 6.5% en op vrijdag nog eens 0.2%. Attentie vrienden, deze daling kwam er nadat er in 7 opeenvolgende sessies met 15% werd geklommen. Waar niemand nog naar kijkt is dat dan maandag dezelfde index met 4.7% klom. Dus jojo-bewegingen allerhande maar sinds het begin van dit jaar werd al 52% gestegen. Dat is nog niets in vergelijking met de CSI300 Information Technology Index. Deze subindex staat ondertussen 137% hoger sinds januari 2015. Dan vragen wij U: wat zou U willen kopen bij deze duizelingwekkende cijfers. Wij van onze kant kijken naar Huaneng Power International (HNP), China Mobile (CHL) en Noah Holdings (NOAH).