And What about Finance? 5 Ideas for June 29 2015

- WE live in interesting times.
-  EXODOS. Dit wordt een lekkere rode dag voor alle europese buerzen. De euforie van een week geleden was verkeerd, heb ik helemaal utigelegd. Het finale schuifje van het Griekse dram is eindelijk daar. Kapitaalscontroles. Dit wordt een dramatische Griekse week. Er spelen drie factoren: de volgende zet van de ECB, wat doet de Griekse politiek en wat doen de schuldeisers. Dat je niet meer aan je geld kan, gaat velen pijn doen. Leve het pinnen.
- WEET U wat ik denk? Dat in het Griekse referendum de voorstellen van Europa gewoon zullen goedgekeurd worden. Wapen U maar alvast voor dit feest. GREK.
- ALS morgen Griekenland default op de 1.6 miljard EUR IMF lening, dan is het belangrijk om te kijken wat de ECB met de ELA-funding gaat doen. Er zijn nu wel kapitaalscontroles, maar is dit voldoende voor de Griekse banken om te kunnen overleven. En indien niet, wat gebeurt er met hun obligaties.
- CHINA verlaagde de rente. Dat doen ze omdat de uitverkoop op de aandelenmarkten blijft aanhouden. Vrije val moet vermeden worden.
- VRIJDAG sloot Wall Street al half in het rood. De Nikkei verliest deze ochtend bijna 3%. Brent staat op 62.38 USD/vat, goud op 1182 USD/oz, de EUR/USD op 1.1015 en de USD/JPY op 123.40. Laat markten maar eerst wat in hun plooi vallen. Wij fronsen even onze wenkbrauwen dat goud en de USD/JPY niet meebeweegt.
- DE bijverschijnselen. Het was de aankondiging vna het Griekse referendum dat voor de onrust zorgde. Ergens in de achtergrond springt de volatiliteit omhoog. VXX. En ook obligatieprijzen in de VS gaan hoger (= dalende rente). Dat gebeurt ook met de Bund, terwijl de obligaties uit de landen van de europese euforie hun rente zien stijgen.