And What about Finance? 5 Ideas for June 22 2015

- AZIATISCHE beurzen hadden deze ochtend al wat wind in de zeilen nadat rapporten lekten die wat hoop gaf op een Grieks akkoord. Sloot Wall Street op vrijdag nog lager, dan klimt de Nikkei met 1.1%. Brent staat op 63.06 USD, goud op 1199 USD/oz. de EUR/USD op 1.14 en de USD/JPY op 122.70. GREK gaat rare sprongen maken. Europese beurzenfutures wijzen op een fors hogere opening.
- ROTATIE van obligaties naar aandelen aan de gang. Dat is wat we leren uit cijfers van Bank of America Merrill Lynch. Afgelopen week werd er meer dan 10 miljard dollar uit hun obligatiefondsen genomen terwijl hetrzelfde bedrag binnenkwam bij hun aandelenfondsen. Voorlopig zien we hier nog niets van in Amerikaanse aandelen, maar de weg naar boven lijkt steeds meer te worden vrijgemaakt. Is dit het gevolg van de meest recente Amerikaanse FED-beslissing? Een interessante manier om hier tegen aan te kijken zijn ETF's die beleggen in sectoren met het hoogste momentum. Zoals MSCI USA Momentum Factor ETF (MTUM), First Trust Dorsey Wright Focus 5 ETF (FV) en SPDR S&P 1500 Momentum Tilt ETF (MMTM). Dit zijn leuke dingen die kijken naar het 'momentum'.
- AANSLUITEND hierbij: heeft U al eens gehoord van de S&P1500 Positive Momentum Tilt index? Het is een alternatieve methdologie om de 1500 aandelen in de S&P te wegen waarbij aandelen met het hoogste momentum meer in de pap te brokkelen hebben dan de aandelen met een zwakker momentum. Let op: ook hiert wordt het wearm water niet uitgevonden.
-ALTICE - Amsterdams fervenste franse fonds - heeft voorgesteld om Bouygues Telecom te kopen voor 10 miljard EUR. Dat betekent dat in Frankrijk het aantal telkomoperatoren herleid wordt van 4 naar 3. Altice wordt vandaag een toppertje.
- ATTENTIE: op de futuresbeurzen worden de Spec's euroshorts op een spectaculaire manier afgebouwd. Een sterkere euro lijkt eraan te komen.
- SHANGHAI doet het niet bijster goed en corrigeerde vorige week met zo'n 13%. Dat was al een tijdje geleden, maar wekt ook geen verwondering naar de halsbrekende klim van de laatste maanden.